eDoc

eDoc (2014).

Onderzoek doen bij de verzekeringsmaatschappij Volks Gezondheid Zorg (VGZ). In dit project gaan we opzoek naar een nieuwe technologie die we kunnen koppelen aan een second screen voor VGZ. Onze aanbevelingen worden gepitcht bij Microsoft.

Concept:
eDoc is een second screen, die de dokter moet gaan helpen om onnodige afspraken te beperken. Ook zal deze applicatie de mogelijkheid aanbieden om online je klachten te checken, door beelden uit te wisselen van bijvoorbeeld een uitslag of eczeem etc. Ook kan de patiënt uitslagen van verschillende testen online ontvangen via de second screen, bijvoorbeeld een uitslag van een bloedtest, soa test etc.
De second screen bouwt een persoonlijk dossier op, dit dossier kun je als patiënt terug vinden onder je account. Dit zal ongeveer hetzelfde werken als je ‘’geschiedenis’’. Dit is makkelijk voor beide partijen(dokter & patiënt).

De second screen zal het afspraak moment verkorten en veranderen, waardoor je sneller wordt geholpen met je klacht. Verder zal het ook dokters bezoeken vergemakkelijken doordat deze vanuit huis worden uitgevoerd.
Dit maakt de drempel om naar de dokter te gaan lager, doordat eDoc de maatschappij intensiever bezig laat zijn met haar welzijn.

Bekijk het conceptboek van eDoc HIER: Conceptboek eDoc